5029Knekkebrødet

oktober 31, 2025

Dette er perfekt mengde til å dekke ett bakepapir i ovnen.

  • 1 dl Linfrø
  • 1 dl Sesam frø
  • 1 dl Chia frø
  • 1 dl Solsikke kjerner
  • 1 dl Gresskar kjerner
  • 1 dl Valnøtter
  • 1 dl Hasselnøtter
  • 1 ts Himalaya salt
  1. La linfrø bløtlegges noen (2) timer i vann så de blir litt «gele aktig». Tøm så linfrøene oppi en tynnmasket sil og skyll av med rennende vann. Linfrøene skal være bindemiddelet i deigen.
  2. Finhakk gresskarkjerner og nøtter.
  3. Bland alt sammen.
  4. Tilsett vann til røren får en passe bløt konsistens. Rør det lett sammen. Det er lettere å smøre massen utover bakepapir hvis det er litt flytende. Jo bløtere deigen er, jo lengre steketid trengs. Åpne stekeovnsdøren av og til gjennom stekingen for å slippe ut damp.
  5. Stek i 15-20 min på 200 grader varmluft.
  6. Ta deretter ut brettet og lag delelinje i ønsket størrelse med en kniv eller lignende.
  7. Stek så videre på 150 grader varmluft i ca 15 min.
  8. Ta så ut brettet og fjern bakepapiret.
  9. Stek videre på 100 grader varmluft til de er så sprø som du ønsker. (Ca 10-20 minutter. Kommer an på hvor bløt deigen var i utgangspunktet.)