Dette er perfekt mengde til å dekke ett bakepapir i ovnen.
- 1 dl Linfrø
- 1 dl Sesam frø
- 1 dl Chia frø
- 1 dl Solsikke kjerner
- 1 dl Gresskar kjerner
- 1 dl Valnøtter
- 1 dl Hasselnøtter
- 1 ts Himalaya salt
- La linfrø bløtlegges noen (2) timer i vann så de blir litt «gele aktig». Tøm så linfrøene oppi en tynnmasket sil og skyll av med rennende vann. Linfrøene skal være bindemiddelet i deigen.
- Finhakk gresskarkjerner og nøtter.
- Bland alt sammen.
- Tilsett vann til røren får en passe bløt konsistens. Rør det lett sammen. Det er lettere å smøre massen utover bakepapir hvis det er litt flytende. Jo bløtere deigen er, jo lengre steketid trengs. Åpne stekeovnsdøren av og til gjennom stekingen for å slippe ut damp.
- Stek i 15-20 min på 200 grader varmluft.
- Ta deretter ut brettet og lag delelinje i ønsket størrelse med en kniv eller lignende.
- Stek så videre på 150 grader varmluft i ca 15 min.
- Ta så ut brettet og fjern bakepapiret.
- Stek videre på 100 grader varmluft til de er så sprø som du ønsker. (Ca 10-20 minutter. Kommer an på hvor bløt deigen var i utgangspunktet.)