Mat og ernæring

Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser handler ofte dypest sett egentlig om noe annet enn selve maten. Første møte starter med å etablere kontakt og tillit, og vi gjør en kartlegging for å etablere en felles forståelse av bakgrunnsbildet. Hva vi setter i gang av grep i hvilken rekkefølge, kommer helt an på hvert menneske og hver situasjon. Kanskje går det lang tid før vi begynner å snakke om mat, og kanskje gjør vi det med en gang.

Fordøyelsesplager

Fordøyelsesplager er i dag et relativt vanlig problem hos mange. Utfordringene handler ofte om en kombinasjon av matintoleranser, bakteriesammensetning, sopp, kosthold, betennelser og stress. Når de rette undersøkelsene og grepene gjøres i rett rekkefølge, er vår erfaring at det nesten alltid går an å få orden på fordøyelsen. På en måte som kan vare livet ut.

Vektreduksjon

Vår ambisjon er at en vektnedgang skal være en varig endring, med nye ønskede vaner. Dette er mulig å oppnå uten å bli treningsnarkoman eller kostholdsfanatiker. Det oppnås gjennom hverdagslige praktiske endringer for å få orden på blant annet bevegelse, overspising, feilernæring, blodsukker, fordøyelse og eventuelle stressfaktorer.

Matintoleranser

De siste årene er stadig flere plaget med matintoleranser, særlig for gluten og melk. Vår erfaring er at mange matintoleranser og reaksjoner på mat kan dempes eller forsvinne helt med rette tiltak. Matintoleranser sier noe om hva immunforsvaret ditt reagerer på akkurat nå, og er en del av et helhetsbilde som også består av fordøyelse, stress, betennelser og andre helseproblemer.

Mat som kilde til energi

Vi hjelper deg med å finne et kosthold som gir deg langsiktig energi. Mat skal fungere praktisk i din hverdag, og sammen finner vi noe som passer for deg. For noen kan det være ønskelig å inkludere kosttilskudd, og vi setter sammen en pakke tilpasset deg og ditt behov.

Mat som kilde til ren og vital hud

Vår erfaring er at endring av kosthold og bedring av fordøyelsen kan gi bedre hud. En god utredningstime danner utgangspunkt for å finne ut hva vi kan sette i gang for å hjelpe akkurat deg.

Våre artikler

Fordøyelsesproblemer og stress

Traumer, uavklarte livskriser eller slitsomme faser i livet kan påvirke fordøyelsen vår negativt. Dette er en artikkel om hvordan stress påvirker tarmen og magen vår, og hvordan vi jobber med å løse opp i stress FØR vi begynner med andre medisinske eller naturmedisinske tiltak.

Det holder det sa Gundersen, det klarer seg med det

Det holder det, sa Gundersen, det klarer seg med det.
No'n overfall om natta må'n alltid regne med.
Vi peller opp en to tre lik hver mårra, det er alt,
det pleier vi å regne som normalt.

Sansenes magi

«Outside stuff pierce through to you and decides you. And though you are you no matter what someone says what is false or true. Regardless of how soft or hard they say the true you looks like, hears like, feels like, tastes like or smells like, you are you.» - PIERCED fra albumet Steingrunn av OIX.

FOMO - Fear of missing out!

For noen år tilbake hadde jeg en sorteringstime med en ung kvinne som ulykksalig meddelte at hun hadde veldig sterk FOMO. Jeg hadde aldri hørt uttrykket før, og den unge kvinnen lærte villig vekk hva FOMO var for noe

Hva er sorteringsarbeid på Klinikk5029?

Sorteringstime kaller vi timer der vi hovedsakelig snakker sammen. Noen bruker ordet samtaleterapi. Det foregår imidlertid mye mer enn samtale i disse timene.

Parterapi og sexologi med Sunna

På Klinikk5029 ønsker vi å unngå at våre kunder kommer igjen og igjen med det samme, eller ny variant av det samme helseproblemet.

Dette er 5029

På Klinikk5029 ønsker vi å unngå at våre kunder kommer igjen og igjen med det samme, eller ny variant av det samme helseproblemet.

Vekk fra deg og inn til meg

En røff guide for bedre selvkontakt
Ordet «selvkontakt» hos 5029 innebærer økt tilknytning og klarhet til egen indre opplevelse...

Christinas Fastfood presenterer: 5029Knekkebrødet

Velkommen til Christinas Fastfood

En røff guide for trygg og effektiv uttøying av muskler

Det finnes mengder av metoder og teknikker for uttøying. En av disse er PNF. Det står for proprioseptiv nevromuskulær fasilitering. Denne teknikken benytter seg av en nevrologisk refleks...